Welcome, Guest. Please login or register.

Recente berichten

Pagina's: [1]
1
Reviews / E Leaf I Stick Basic
« Laatste bericht door admin Gepost op mei 07, 2017, 05:50:47 pm »
Dankzij de I stick basic van e-leaf ben ik succesvol overgestapt op dampen. Ik vond de overgang eigenlijk wel redelijk makkelijk. Wel is het even wennen, maar dat is niet erg. Inmiddels ben ik aan mijn 3e istick basic toe in 8 maanden. Bij de eerste raakte het verbindingstuk los tussen de coil en het oplaadpuntje. De 2e hield er na 3 maanden mee op, slecht contact ofzo. De 3e heb ik nu weer nieuw besteld, eens kijken hoelang die het gaat uithouden.
2
Gezondheidsaspecten en je omgeving / Zijn er bijwerkingen van het roken van de elektrische-sigaret?
« Laatste bericht door admin Gepost op mei 07, 2017, 03:27:04 pm »
Met alleen het gebruik van de elektrische-sigaret kun je last krijgen van een droge keel. In het begin pijn in de keel ,maar dat kan komen door een te hoog nicotine gehalte. Overstappen naar een lager nicotinegehalte kan het verhelpen. Ook kun je er in het begin erg veel van hoesten, maar na een paar weken is dat over, dit komt omdat de longen zichzelf aan het schoonmaken zijn.
3
Gezondheidsaspecten en je omgeving / Is e-roken ongezond?
« Laatste bericht door admin Gepost op mei 07, 2017, 03:26:27 pm »
Over de gezondheidsrisico’s van e-roken is nog niet erg veel bekend. Wat echter wel bekent is is dat er nicotine in zit. Nicotine is een giftige stof.

In tabak zitten duizenden stoffen, maar ייn van die stoffen, nicotine, produceert het prettige gevoel waardoor mensen telkens weer een nieuwe sigaret opsteken.

Nicotine kan een roker zowel opwekken als ontspannen, afhankelijk van de dosis. Dit tweezijdig effect is ook bekend van andere stoffen, het komt bijvoorbeeld ook voor bij alcohol. Het eerste drankje werkt ontremmend en stimulerend, maar wie meer drinkt wordt door alcohol verdoofd. Bij een eerste gebruik van nicotine wordt snel adrenaline geproduceerd door het lichaam. Een aantal effecten van nicotine wordt dan in feite veroorzaakt door de adrenaline.

Nicotine blokkeert tevens het vrijkomen van het hormoon insuline. Hierdoor wordt er dus minder glucose afgebroken omdat insuline immers zorgt voor de afbraak van glucose. Omdat de hersenen hierop volgend 'zien' dat er nog voldoende glucose aanwezig is, treedt er ook minder snel eetlust op. Om deze reden zijn er soms mensen die graag gaan roken om gemakkelijker slank te kunnen blijven. Bovendien is het zo, dat mensen die stoppen met roken vaak last hebben van gewichtstoename, omdat ze de hoeveelheid eetlust die een niet-roker heeft, niet meer gewend zijn.

Het stimulerende of juist ontspannende effect van nicotine is ייn van de vele factoren die het plezier van roken uitmaken. Nicotine verhoogt ook de hartslag. Nicotine vernauwt de bloedvaten, waardoor de bloeddruk omhoog gaat en er trombose kan ontstaan. Ook wordt de ademhaling door nicotine versneld. Nicotine kan een hartinfarct veroorzaken, maakt op termijn de huid grauwer en slapper, en veroorzaakt bij vrouwen een vervroegde overgang. Mannen kunnen er impotent van worden. Ten slotte wordt door nicotine de ademhaling versneld en genezen onder invloed van nicotine wonden en botbreuken langzamer.

Naast bovengenoemde effecten, wordt bij roken ook het dopamine niveau verhoogd. Roken belemmert het enzym monoamine oxidase (MAO), dat verantwoordelijk is voor de afbraak van neurotransmitters zoals dopamine. Men denkt momenteel echter dat andere stoffen in sigarettenrook hier verantwoordelijk voor zijn dan nicotine. In elk geval heeft een hoog niveau van dopamine ook plezierige gevoelens tot gevolg.

Verslavende werking

Regelmatige gebruikers van nicotine ontwikkelen vaak een fysieke afhankelijkheid van de stof. De verslavende werking is gelijksoortig aan die van heroןne of cocaןne (16 mei 1988, United States Surgeon General C. Everett Koop). Velen vinden deze vergelijking echter onjuist. Stoppen met het gebruik van nicotine veroorzaakt ontwenningsverschijnselen, zoals irriteerbaarheid, hoofdpijn, angstgevoelens, cognitieve stoornissen en slaapverstoring. Deze symptomen hebben een piek na ongeveer 2-3 dagen, en verdwijnen meestal na 2-6 weken.

Nicotine tijdens zwangerschap
Als de moeder rookt, bereikt de nicotine de ongeboren baby via de placenta. De effecten van het mindere zuurstof en meer koolmonoxide op de foetus lijken echter ernstiger dan het effect van nicotine, maar ook de nicotine is schadelijk. Daarom wordt het aanbevolen geen nicotinepleisters te gebruiken tijdens een zwangerschap en om te stoppen met roken.Ook tijdens de periode waarin borstvoeding wordt gegeven wordt het gebruik van nicotine afgeraden.

Bron:Wikipedia
4
Ampullen / E-liquids / Wat is liquid, wat kost het, waar koop je het en hoe gebruik je het?
« Laatste bericht door admin Gepost op mei 07, 2017, 03:24:04 pm »
Liquid of e-liquid is de vloeistof waarmee de ampullen voor de elektronische sigaretten, sigaren en pijpen gevuld zijn. De vloeistof wordt ook 'los' verkocht, meestal in flesjes van 10 ml die zijn voorzien van een pipet zodat de vloeistof druppelsgewijs kan worden gebruikt. Net als de ampullen kan de liquid geleverd worden in verschillende smaken en verschillende nicotinegehaltes. De belangrijkste bestanddelen zijn propylene glycol, smaakstoffen en nicotine.

Diverse gebruikers van het forum van de Internationale Damper Gemeenschap melden weinig tot geen "gier" bij gebruik van de e-liquids, met name bij de liquids met smaakjes.

Wat kost het

De prijs van de liquid loopt uiteen, bij de een is de prijs ongeveer gelijk aan de prijs van een doosje ampullen (5 stuks), bij de ander kost het 1,5 ŕ 2 keer zo veel. In een flesje liquid zit 10 ml vloeistof, in 5 ampullen ongeveer 5 ml. De liquid kan dus voordeliger zijn.


5
Nieuwe merken/verkopers / Welke merken en verkopers zijn er?
« Laatste bericht door admin Gepost op mei 07, 2017, 03:15:02 pm »
Welke merken en verkopers zijn er?

Hieronder vind je een lijst met de meest bekende merken elektrische-sigaretten ernaast staan de sites waar je terecht kunt om deze te kopen.

    
O.a. te koop bij

Supersmoker (ook nieuwe variant)   Primera   health4all
Ruyan (ook nieuwe variant)   Ruyantech   Ruyanexpress
E-Cig   E-Cig   Sociaalroken
Riava (ook nieuwe variant)   Electronischesigaret.punt.nl   
E-smoking (ook nieuwe variant)   E-smoking   
Kingfox (ook nieuwe variant)   Quit-smoking   
TCT (ook nieuwe variant)   Euro-E-Cigarette   
Rutoo   Rutoo   De Elektrische sigaret
CHAO (ook nieuwe variant)   Elektronischelektrische-sigarettenshop   
Partysmoker (ook nieuwe variant)   Partysmoker   
Sedansa   Sedansa   
Smokey   Smokey Cigarette   
6
Gezondheidsaspecten en je omgeving / Mag ik overal roken met de elektrische-sigaret?
« Laatste bericht door admin Gepost op mei 07, 2017, 03:14:19 pm »
Er is vastgesteld de de elektrische-sigaret niet onder de tabakswet valt. Het is eigenlijk ook geen roken. In principe zou hij dus overal gebruikt mogen worden. Ook is het gebruik volgens de VWA niet schadelijk voor de gezondheid en door de geurloze damp is het niet hinderlijk voor de omgeving. Dat het gebruik bijvoorbeeld bij sommige luchtvaartmaatschappijen niet toegestaan wordt, zou kunnen zijn door de onbekendheid of omdat het moeilijk is een schifting te maken tussen rokers en E-rokers. Het schijnt dat bijvoorbeeld. De KLM er niet moeilijk overdoet, terwijl Transavia het voor alsnog niet toestaat.
7
Gezondheidsaspecten en je omgeving / Voor wie is de elektrische-sigaret bedoeld (en voor wie niet)?
« Laatste bericht door admin Gepost op mei 07, 2017, 03:13:24 pm »
De elektrische-sigaret is bedoeld  voor volwassenen die reeds roken. Niet bestemd of geschikt voor mensen onder de 16 jaar oud . Niet geschikt voor zwangere vrouwen of mensen voor wie het om andere redenen af te raden is om te roken.
8
Even voorstellen / overzichtelijk houden
« Laatste bericht door admin Gepost op mei 07, 2017, 03:02:22 pm »
Gebruik AUB Dit rijtje om het overzichtelijk te houden

Naam:
Woonplaats:
Leeftijd:
Rookt al:
Rookt:
Hoeveelheid:
Beroep:
Wilt e-roken omdat:
E-roker sinds:
9
Alles over het technische gedeelte / Hoe werkt een elektrische-sigaret/Sigaar?
« Laatste bericht door Rogier Gepost op januari 30, 2014, 12:40:37 pm »
De elektrische-sigaret is een verfijnd elektronisch apparaatje, dat enkele belangrijke micro-elektronische onderdelen gebruikt in een roestvrijstalen behuizing om het roken te simuleren.  Aan één kant van de behuizing bevindt zich een ledlampje dat in contact staat met één uiteinde van de batterij. Aan de andere kant van de behuizing bevindt zich de vulling, die bestaat uit een mondstukje en een patroon met nicotinevloeistof. Daar tussenin bevindt zich de ’atomizer’, die bestaat uit enkele micro-elektronische onderdelen zoals een regelcircuit, een pneumatische luchtstroomsensor, een verdamper enz., die er allen voor zorgen dat het roken zo goed mogelijk wordt nagebootst. Het elektronische circuit vormt de verbinding tussen de batterij enerzijds, en de ampul met vloeistof anderzijds. In de verdamper bevindt zich een verwarmingselement  dat aan een kant is verbonden met de pneumatische schakelaar en met de te ‘roken’ vloeistof aan de andere kant

Door de gehele lengte van het apparaat kan lucht stromen..

Het gebruik van uw elektrische-sigaar is eenvoudig : Wanneer u de batterij en een vulling met nicotinevloeistof heeft geplaatst, is uw apparaat gereed om te kunnen roken waar en wanneer u maar wilt. Wanneer u inhaleert en dus lucht door het circuit laat stromen, reageert de pneumatische schakelaar op het verschil in luchtdruk en zal het  circuit zichzelf inschakelen. Het rode lampje zal oplichten en de verdamper zal een deel van de vloeistof omzetten in een damp die er uit ziet als sigarettenrook. Wanneer u stopt met inhaleren, slaat de pneumatische schakelaar weer af  en verbreekt het circuit. Het rode lampje zal doven en de rookproductie zal stoppen. Wanneer het lampje beduidend minder helder gaat branden, is dat een indicatie dat de batterij moet worden vervangen en opnieuw opgeladen. Wanneer de hoeveelheid rook begint af te nemen, moet u de vulling vervangen of bijvullen met nicotinevloeistof.

De elektrische-sigaret heeft een gepatenteerd regelcircuit, pneumatische schakelaar en verdamperstructuur, waarmee u met weinig inspanning / zuigkracht voldoende voldoende rook kunt produceren. Met elektrische-sigaret inhaleert u lichtjes, terwijl er toch een bevredigende hoeveelheid rook geproduceerd zal worden. U zult kunnen genieten van de smaak en de rook van de elektrische-sigaret precies zoals bij ‘klassiek’ roken, zonder de nadelen en de schade die normaal roken met zich meebrengt

 De structuur van de E-Cigarillo, de elektrische-sigaret en de E-pijp zijn in principe alle gelijk aan die van de elektrische-sigaar, zoals hierboven beschreven.  Het voornaamste verschil tussen deze vier zit hem in het uiterlijk en de vorm van de onderdelen. 

Pagina's: [1]