Welcome, Guest. Please login or register.

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - admin

Pagina's: [1]
1
Reviews / E Leaf I Stick Basic
« Gepost op: mei 07, 2017, 05:50:47 pm »
Dankzij de I stick basic van e-leaf ben ik succesvol overgestapt op dampen. Ik vond de overgang eigenlijk wel redelijk makkelijk. Wel is het even wennen, maar dat is niet erg. Inmiddels ben ik aan mijn 3e istick basic toe in 8 maanden. Bij de eerste raakte het verbindingstuk los tussen de coil en het oplaadpuntje. De 2e hield er na 3 maanden mee op, slecht contact ofzo. De 3e heb ik nu weer nieuw besteld, eens kijken hoelang die het gaat uithouden.

2
Met alleen het gebruik van de elektrische-sigaret kun je last krijgen van een droge keel. In het begin pijn in de keel ,maar dat kan komen door een te hoog nicotine gehalte. Overstappen naar een lager nicotinegehalte kan het verhelpen. Ook kun je er in het begin erg veel van hoesten, maar na een paar weken is dat over, dit komt omdat de longen zichzelf aan het schoonmaken zijn.

3
Gezondheidsaspecten en je omgeving / Is e-roken ongezond?
« Gepost op: mei 07, 2017, 03:26:27 pm »
Over de gezondheidsrisico’s van e-roken is nog niet erg veel bekend. Wat echter wel bekent is is dat er nicotine in zit. Nicotine is een giftige stof.

In tabak zitten duizenden stoffen, maar ייn van die stoffen, nicotine, produceert het prettige gevoel waardoor mensen telkens weer een nieuwe sigaret opsteken.

Nicotine kan een roker zowel opwekken als ontspannen, afhankelijk van de dosis. Dit tweezijdig effect is ook bekend van andere stoffen, het komt bijvoorbeeld ook voor bij alcohol. Het eerste drankje werkt ontremmend en stimulerend, maar wie meer drinkt wordt door alcohol verdoofd. Bij een eerste gebruik van nicotine wordt snel adrenaline geproduceerd door het lichaam. Een aantal effecten van nicotine wordt dan in feite veroorzaakt door de adrenaline.

Nicotine blokkeert tevens het vrijkomen van het hormoon insuline. Hierdoor wordt er dus minder glucose afgebroken omdat insuline immers zorgt voor de afbraak van glucose. Omdat de hersenen hierop volgend 'zien' dat er nog voldoende glucose aanwezig is, treedt er ook minder snel eetlust op. Om deze reden zijn er soms mensen die graag gaan roken om gemakkelijker slank te kunnen blijven. Bovendien is het zo, dat mensen die stoppen met roken vaak last hebben van gewichtstoename, omdat ze de hoeveelheid eetlust die een niet-roker heeft, niet meer gewend zijn.

Het stimulerende of juist ontspannende effect van nicotine is ייn van de vele factoren die het plezier van roken uitmaken. Nicotine verhoogt ook de hartslag. Nicotine vernauwt de bloedvaten, waardoor de bloeddruk omhoog gaat en er trombose kan ontstaan. Ook wordt de ademhaling door nicotine versneld. Nicotine kan een hartinfarct veroorzaken, maakt op termijn de huid grauwer en slapper, en veroorzaakt bij vrouwen een vervroegde overgang. Mannen kunnen er impotent van worden. Ten slotte wordt door nicotine de ademhaling versneld en genezen onder invloed van nicotine wonden en botbreuken langzamer.

Naast bovengenoemde effecten, wordt bij roken ook het dopamine niveau verhoogd. Roken belemmert het enzym monoamine oxidase (MAO), dat verantwoordelijk is voor de afbraak van neurotransmitters zoals dopamine. Men denkt momenteel echter dat andere stoffen in sigarettenrook hier verantwoordelijk voor zijn dan nicotine. In elk geval heeft een hoog niveau van dopamine ook plezierige gevoelens tot gevolg.

Verslavende werking

Regelmatige gebruikers van nicotine ontwikkelen vaak een fysieke afhankelijkheid van de stof. De verslavende werking is gelijksoortig aan die van heroןne of cocaןne (16 mei 1988, United States Surgeon General C. Everett Koop). Velen vinden deze vergelijking echter onjuist. Stoppen met het gebruik van nicotine veroorzaakt ontwenningsverschijnselen, zoals irriteerbaarheid, hoofdpijn, angstgevoelens, cognitieve stoornissen en slaapverstoring. Deze symptomen hebben een piek na ongeveer 2-3 dagen, en verdwijnen meestal na 2-6 weken.

Nicotine tijdens zwangerschap
Als de moeder rookt, bereikt de nicotine de ongeboren baby via de placenta. De effecten van het mindere zuurstof en meer koolmonoxide op de foetus lijken echter ernstiger dan het effect van nicotine, maar ook de nicotine is schadelijk. Daarom wordt het aanbevolen geen nicotinepleisters te gebruiken tijdens een zwangerschap en om te stoppen met roken.Ook tijdens de periode waarin borstvoeding wordt gegeven wordt het gebruik van nicotine afgeraden.

Bron:Wikipedia

4
Liquid of e-liquid is de vloeistof waarmee de ampullen voor de elektronische sigaretten, sigaren en pijpen gevuld zijn. De vloeistof wordt ook 'los' verkocht, meestal in flesjes van 10 ml die zijn voorzien van een pipet zodat de vloeistof druppelsgewijs kan worden gebruikt. Net als de ampullen kan de liquid geleverd worden in verschillende smaken en verschillende nicotinegehaltes. De belangrijkste bestanddelen zijn propylene glycol, smaakstoffen en nicotine.

Diverse gebruikers van het forum van de Internationale Damper Gemeenschap melden weinig tot geen "gier" bij gebruik van de e-liquids, met name bij de liquids met smaakjes.

Wat kost het

De prijs van de liquid loopt uiteen, bij de een is de prijs ongeveer gelijk aan de prijs van een doosje ampullen (5 stuks), bij de ander kost het 1,5 ŕ 2 keer zo veel. In een flesje liquid zit 10 ml vloeistof, in 5 ampullen ongeveer 5 ml. De liquid kan dus voordeliger zijn.5
Nieuwe merken/verkopers / Welke merken en verkopers zijn er?
« Gepost op: mei 07, 2017, 03:15:02 pm »
Welke merken en verkopers zijn er?

Hieronder vind je een lijst met de meest bekende merken elektrische-sigaretten ernaast staan de sites waar je terecht kunt om deze te kopen.

    
O.a. te koop bij

Supersmoker (ook nieuwe variant)   Primera   health4all
Ruyan (ook nieuwe variant)   Ruyantech   Ruyanexpress
E-Cig   E-Cig   Sociaalroken
Riava (ook nieuwe variant)   Electronischesigaret.punt.nl   
E-smoking (ook nieuwe variant)   E-smoking   
Kingfox (ook nieuwe variant)   Quit-smoking   
TCT (ook nieuwe variant)   Euro-E-Cigarette   
Rutoo   Rutoo   De Elektrische sigaret
CHAO (ook nieuwe variant)   Elektronischelektrische-sigarettenshop   
Partysmoker (ook nieuwe variant)   Partysmoker   
Sedansa   Sedansa   
Smokey   Smokey Cigarette   

6
Er is vastgesteld de de elektrische-sigaret niet onder de tabakswet valt. Het is eigenlijk ook geen roken. In principe zou hij dus overal gebruikt mogen worden. Ook is het gebruik volgens de VWA niet schadelijk voor de gezondheid en door de geurloze damp is het niet hinderlijk voor de omgeving. Dat het gebruik bijvoorbeeld bij sommige luchtvaartmaatschappijen niet toegestaan wordt, zou kunnen zijn door de onbekendheid of omdat het moeilijk is een schifting te maken tussen rokers en E-rokers. Het schijnt dat bijvoorbeeld. De KLM er niet moeilijk overdoet, terwijl Transavia het voor alsnog niet toestaat.

7
De elektrische-sigaret is bedoeld  voor volwassenen die reeds roken. Niet bestemd of geschikt voor mensen onder de 16 jaar oud . Niet geschikt voor zwangere vrouwen of mensen voor wie het om andere redenen af te raden is om te roken.

8
Even voorstellen / overzichtelijk houden
« Gepost op: mei 07, 2017, 03:02:22 pm »
Gebruik AUB Dit rijtje om het overzichtelijk te houden

Naam:
Woonplaats:
Leeftijd:
Rookt al:
Rookt:
Hoeveelheid:
Beroep:
Wilt e-roken omdat:
E-roker sinds:

Pagina's: [1]